Midt om natten (1984)

  Et par sorgløse venner danner sammen minifristaden "Haveje", men overfaldes af rockere og borgerlige politikere.


  ALVOR OG SPASMAGERI

  "Midt om natten" blev Erik Ballings sidste film som instruktør, og det var noget af et spring direkte fra Olsen-bandens trettende film til denne anderledes socialdramatiske komedie.

  En fristad skabes
  Rockmusikeren Kim Larsen spiller hovedrollen som Benny, der sammen med den gode ven, Arnold, og en gruppe udstødte unge danner den lille fristad "Haveje". Men de bliver mødt med stor modstand fra de borgerlige politikere, der ser fristaden som en skamplet på kommunekortet.

  Omfattende voldsscener
  For at det ikke skal være løgn bliver "Haveje" også overfaldet af rockere i voldsscener, der er så omfattende, at den britiske stuntkoordinator, Eddie Stacey, blev indkaldt for at sørge for autenticiteten. Bennys og Arnolds venskab bliver sat på alvorlige prøver gennem det brutale forløb.

  En underlig cocktail
  Filmen er en underlig cocktail af rå dramatik og friskfyragtig komedie med makkerparret Larsen og Clausen som monotone og ikke videre karismatiske hovedpersoner.

  Erfarne holdepunkter
  Underholdningsværdien og meningen med historien er ind imellem svær at få øje på, men man kan så altid falde tilbage på de erfarne birolleskuespillere. Her er Ove Sprogøe, Buster Larsen, Ghita Nørby og Frits Helmuth gode kort. Kim Larsens iørefaldende musik blev (med god grund) meget populær og tilfører filmen ekstra folkelighed.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1984, Danmark, Drama, Musik, 130 min.

  Dansk titel: Midt om natten
  Instr: Erik Balling Prod: Lene Nielsen Manus: Kim Larsen Baseret på: drejebog af Erik Balling og Henning Bahs Foto: Claus Loof Klip: Finn Henriksen, Leif Axel Kjeldsen Mus: Kim Larsen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BD - Bedste birolleskuespillerinde (Raaberg)
  • RB - Bedste musik