Dykkerne (2000)

  To brødre fritidsdykker fra deres morfars båd og støder på en gammel tysk ubåd. Ubåden gemmer på en mystisk hemmelighed.


  SVINGENDE UNGDOMSTHRILLER

  Instruktør Åke Sandgren har med "Dykkerne" skabt en thriller, der udadtil ligner en professionel Hollywood-produktion, men som i historie og skuespil lader en del tilbage at ønske.

  Ivrige fritidsdykkere
  Brødrene, Christian og Ask, er ivrige fritidsdykkere, og de plopper da også hurtigt i, da morfaderen starter sin gamle skude og sejler ud.

  Mærkelige vibrationer
  På bunden af havet finder brødrene en tysk ubåd, der ligger urørt og hemmelighedsfuld hen, og da de (mere eller mindre tilfældigt) havner i en luftlomme inde i ubåden, kan de godt mærke, at der er nogle mærkelige vibrationer i luft og vand

  Pengegriske bagmænd
  En gruppe pengegriske bagmænd, ledet af den sammenbidte Eric, er samtidig på jagt efter ubåden, så drengene kan godt komme i vanskeligheder både over og under havoverfladen.

  Svulstig & ambitiøs
  Stilen er svulstig og ambitiøs med flot kameraarbejde og importeret filmmusik af Randall Meyers, men historien bliver temmelig hurtigt svag i knæene og ødelægges af en håbløst surrealistisk tåge, der har hentet sin inspiration fra bl.a. Riget (1994) (tvs). De unge skuespillere gør det pænt, særligt bør debutanten Ralf J. Hollander fremhæves for sin troværdige og charmerende fremtræden i rollen som Ask.

  Ligegyldige voksenroller
  Voksenrollerne er mere eller mindre ligegyldige, bl.a. er Jytte Abildstrøm tåbeligt castet som kvinde med forbindelser til "verdenen på den anden side".  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2000, Danmark, Sverige, Thriller, Eventyr, Science Fiction, Teenagere, 90 min.

  Dansk titel: Dykkerne
  Instr: Åke Sandgren Prod: Michael Obel Manus: Anders Thomas Jensen, Bent E. Rasmussen Foto: Dan Laustsen Klip: Kasper Leick Mus: Randall Meyers
  Priser
  • RB - Bedste special effects
  • RB-N - Bedste film
  • RB-N - Bedste birolleskuespiller (Brandenburg)
  • RB-N - Bedste fotografering
  • RB-N - Bedste klipning
  • RB-N - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste makeup
  • RB-N - Bedste lyd