Han, hun, Dirch og Dario (1962)

  En ægteskabskrise fører til mange interessante - og musikalske - stunder for en ung kvinde.


  KÆRLIGHEDENS FORVIKLINGER

  Titlen mere end antyder, at flødebollesangeren Dario Campeotto var et kæmpe trækplaster blandt kvinderne, netop som filmen blev indspillet. Filmen er knap så slibrig, som titlen antyder, men det er alligevel Dario Campeotto, der yder mest til, at filmen er svær at sluge.

  Utroskab & jalousi
  Filmen begynder som et almindeligt utroskab/jalousi-drama, hvor Ghita Nørby og Ebbe Langberg kæmper en ihærdig kamp for at gøre hinanden gode igen. Der skal dog ikke gå længe, før Dirch og Dario kommer ind i billedet som musikalsk makkerpar, Dirch på guitar og Dario som italiensk rørstrømssanger.

  Sydlandsk syngetyr
  16-årige Gitte Hænning er helt fortabt i den sydlandske syngetyr, men det er Ghita Nørby, der vinder sangerens interesse, da hun som et led i sin ægteskabskrise flytter ind i værelset overfor sangduoen.

  Gang i hormonerne
  Nu kan det nok være, der kommer gang i hormonerne, men der bliver helt andre ting at tænke på, da Dario helt uventet får en hovedrolle i Bizets Carmen. Filmen er på det nærmeste en musical, ofte med trættende lange sange. Rigtigt slemt er det dog kun, når Dario giver den hele tenoren.

  Friskt pust
  Et charmerende og friskt pust er det, da Dirch Passer og Gitte Hænning sammen synger den finurlige "Lille Frøken Himmelblå". Dirch Passer er i det hele taget skønt afdæmpet og nærved uimodståeligt charmerende i sin hyggelige birolle.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024