Johnny Larsen (1979)

  Den unge Johhny må igennem mange op- og nedture i sin hverdag, efterhånden som han konfronteres med arbejde og voksenliv.


  INTENSE PERSONSKILDRINGER

  I 1950'ernes Danmark kæmper den 18-årige Johhny Larsen sin egen kamp for at finde fodfæste i tilværelsen. Men hverken arbejdslivet eller de voksne synes at have meget til overs for den unge, famlende knægt, og Johhny mister gradvist sin tillid til omverdenen.

  Intens & nærværende
  Morten Arnfreds film er både intens og nærværende med en række meget flot ramte persontegninger. Allan Olsen spiller hovedrollen med stor præcision - han er filmens store og uovervindelige omdrejningspunkt.

  Flot tidsbillede
  Tidsbilledet er filmens anden store styrke. Sjældent har vi i dansk film set et tidsbillede malet så præcist og afdæmpet som i "Johnny Larsen" - det er faktisk som at være der selv.

  Savner gennemslagskraft
  Mange af filmens mindre roller savner gennemslagskraft, og enkelte karakterer forsvinder ud i ingenting. Karl Steggers kærlige bedstefar er fx ikke med i meget lange perioder for så pludselig at vende tilbage i slutningen. Ove Sprogøes sure general er en anstrengt rutinerolle for den lille store skuespiller, mens Frits Helmuths forknytte far er det bedste modspil til Allan Olsen.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1979, Danmark, Drama, Teenagere, 100 min.

  Dansk titel: Johnny Larsen
  Instr: Morten Arnfred Prod: Just Betzer Manus: Morten Arnfred Baseret på: roman af John Nehm Foto: Dirk Brüel Mus: Kasper Winding
  Priser
  • BD - Bedste film
  • BD - Bedste skuespiller (Olsen)
  • BD - Bedste birolleskuespiller (Helmuth)
  • BD - Bedste birolleskuespillerinde (Qvistgaard)