Finding Forrester (2000)

  En 16-årig studerende møder en berømt, men ensom og bitter forfatter, og et venskab er under opsejling.


  ROLIGT OG SENTIMENTALT

  Den hollandskfødte instruktør, Gus Van Sant, har har for vane at sætte ganske rolige men samtidig også lidt for sentimentale film i scene. Sidst var det Good Will Hunting (1997) med den rebelske rod, Matt Damon, og nu er det altså "Finding Forrester" om en 16-årig dreng, der får en ny chance for at udvikle sine skrivetalenter på en konservativ privatskole.

  På fornem privatskole
  Da den unge Jamal Wallace får nogle bemærkelsesværdige testresultater i skolen, får han et tilbud, han ikke kan sige nej til: En fornem privatskole tilbyder ham gratis skolegang, og Jamal viser hurtigt prøver på sin omfattende viden og ikke mindste sin store skrivelyst- og evne.

  Isoleret og bitter forfatter
  Samtidig indleder Jamal et venskab til den isolerede og bitre forfatter, William Forrester, der fra sin kvistlejlighed i en glemt hjørne af Bronx længe har holdt et vågent øje med Jamal, når han spiller basketball på gaden. Jamal lærer meget af den kloge forfatter, men den aldrende Forrester kan også lære meget af den unge Jamal.

  Roligt glidende
  "Finding Forrester" er en velfortalt og roligt glidende film, der ind imellem grænser til det stillestående. Billederne er smukke og velkomponerede, musikken slår tonen an fra start, og skuespillerne går til det velfriserede manuskript med en glubende appetit.

  Ærgerligt sentimentalt
  Sean Connerys spil er altid dejligt, og han får ganske imponerende modspil af den debuterende Rob Brown. Men fælles for begge gælder det, at de ikke kan stille noget op over for den ærgerligt sentimentale drejning, som filmen tager, og som gør den ganske svær at sluge hen imod slutningen.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2000, USA, Drama, Teenagere, 131 min.

  Dansk titel: Finding Forrester
  Instr: Gus Van Sant Prod: Sean Connery, Laurence Mark, Rhonda Tollefson Manus: Mike Rich Foto: Harris Savides Klip: Valdis Óskarsdóttir Mus: Bill Frisell
  Priser
  • BERLIN - Prize of the Guild of German Art House Cinemas
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering