Dance with a Stranger (1985)

  En kvindelig bartender forfølges på godt og ondt af sin omskiftelige elsker, der ikke vil tage godtage et nej.


  DEN FARLIGE ELSKOVSDANS

  +  PLUS: pænt spil

  -MINUS: alt for meget af det gode

   

  Et skoleeksempel på en britisk "tragedie-film", der er sortseende og nedtrykt, at det næsten driver ned ad lærredet. Instruktør Mike Newell og hans stab af dygtige skuespillere kan næsten ikke stå på jorden for bare ulykke og kærestesorg, og det smitter virkelig af på filmoplevelsen.

  Afbleget bartender
  Den hårdt sminkede og afblegede kvindelige bartender Ruth Ellis er et foretrukkent emne for mange mænd. Hun bor alene med sin lille søn og henter økonomisk støtte hos Ian Holms stærkt forelskede Desmond Cussen.

  Safterne koger over
  Men den rigtige safterne-koger-over-kærlighed finder hun i den unge David Blakeley, en passioneret racerkører, der er jaloux, omskiftelig, sortseende, bekymret og voldelig-når-under-pres, at han udgør en reel fare for Ruth.

  Tragedien lurer
  Tragedien lurer fra start til slut – det er en film helt uden smil. Skuespillerne lever sig egentlig ind i den sorte atmosfære med overbevisende styrke. Men uanset, hvor meget magt kærlighed og forelskelse kan have over mennesket, så er budskabet i "Dance With a Stranger" simpelt hen for meget.

  Konsekvent depression
  Den barske slutning sætter en tyk streg under hele filmens konsekvente depression og efterlader tilskueren hovedrystende og, tja, så godt som ligeglad.



  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1985, Storbritannien, Drama, Biografi, Krimi, Romantik, Erotik, 99 min.

  Dansk titel: Dø – min elskede
  Instr: Mike Newell Prod: Roger Randall-Cutler Manus: Shelagh Delaney Foto: Peter Hannan Klip: Mick Audsley Mus: Richard Hartley
  Priser
  • CAN - Award of the Youth