Red Dragon (2002)

  Da en seriemorder hærger, forsøger en FBI-agent at leve sig ind i morderens tankegang for at kommen en opklaring nærmere.


  FLOT GENINDSPILNING

  Sammenhængende film:
  Manhunter (1986)
  The Silence of the Lambs (1991)
  Hannibal (2001)
  Red Dragon (2002)

  Hannibal Rising (2006)


  Instruktør Brett Ratner fører os endnu engang ind i det uhyggelige univers, der hersker om kannibalen Hannibal Lecter og hans mere eller mindre sagesløse omgivelser.

  Genindspilning

  "Red Dragon" er en genindspilning af Michael Manns "Manhunter" fra 1986, hvor Brian Cox spillede Lecter og William Petersen den ihærdige FBI-agent Will Graham. Handlingen udspiller sig tidsmæssigt før "The Silence of the Lambs" og er dermed en såkaldt prequel.

  Hårrejsende
  Stilmæssigt lægger "Red Dragon" sig ganske tæt op ad Manns "Manhunter", men Ratners film savner de sidste hårrejsende virkemidler, der gjorde Manns film så skræmmende og ubehageligt nærgående.
   

  Livet på spil

  Der er i hvert fald ingen tvivl om, at de to film er baseret på samme forlæg, handlingerne er - på nær en detalje i slutningen - identiske. Edward Norton spiller den ihærdige FBI-agent Will Graham, der sætter sin egen sunde fornuft og sågar livet på spil for at opklare en række familiemord.

  Dyb splittelse
  For at komme helt ind i morderens tankegang må han søge hjælp hos den forsvarligt fængslede kannibal og massemorder Hannibal Lecter. Publikum får sideløbende et indblik i morderens sære personlighed og dybe splittelse.
   

  Spændingen stiger

  Spændingen stiger og stiger hen imod slutningen, der i "Red Dragon" bliver endnu mere overstadig end i "Manhunter". Væmmelsen og følelsen af afmagt og frygt er stærk i begge film men er i den nyere film en anelse bedre egnet for svage sjæle.

  Et ikon i Hollywood
  I "Red Dragon" er Hannibal Lecter tildelt en langt større rolle i forhold til i "Manhunter", sikkert fordi Lecter i mellemtiden er blevet et slags ikon og en stor personlighed i Hollywood..
   

  Hopkins er bedst

  Blandt skuespillerne er Hopkins bedst, men også Ralph Fiennes giver udmærkede prøver på usympatisk klamhed. Philip Seymour Hoffman er god som en idiotisk journalist, der får mere straf, end han trods alt har fortjent.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024