Familien Gelinde (1944)

  En fattig men lykkelig familie må sætte sin lid til farmands kunstneriske talenter midt i en krigstid.


  GANSKE GELINDE

  Dansk films første reelle familiefilm er festlig og forudsigelig - en rigtig lille humørbombe uden de store sidespring. Ebbe Rode viser vanlig charme som far til seks og højtidelig kunstmaler.

  Artige børn
  Det kniber for Harry Gelinde at holde familien økonomisk oven vande. Hver gang han får et job, ender det som regel i en sag om ære frem for penge. Men de seks børn tager det såmænd meget pænt: De er kreative, artige og tålmodige - ligesom alle andre søde børn (..!)

  Glæde & hygge
  Husmor Klara har ind imellem svært ved at holde dampen oppe - hun er lige ved at havne i kløerne på en don juan, men heldigvis redder Harry affæren på falderebet og spreder glæde og hygge i det lille hjem.

  Komiske islæt
  En del atypiske islæt virker i dag temmelig komiske: manuskriptforfatteren Mogens Lorentzen skriver ind imellem sig selv ind i en dobbeltrolle som netop manuskriptforfatter og maler, der forsøger at afklare filmens svære drejninger.

  Banale melodier
  Børnene synger idylliske sange i funklende samklang til banale melodier - det bliver efterhånden lige en tand for meget! I det hele taget skal man tage uhyre let på "Familien Gelinde", for budskaberne er mildest talt nede på jorden.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024