The Fast and the Furious (2001)

  En gruppe hårdkogte benzinsniffere bryder love og sund fornuft, når de giver den gas i vilde gadeløb.


  GRÆD IKKE OVER BRÆNDT GUMMI

  Sammenhængende film:
  The Fast and the Furious (2001)
  2 Fast 2 Furious (2003)
  The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
  Fast & Furious (2009)
  Fast Five (2011)
  Fast & Furious 6 (2013)

  Furious 7 (2015)


  Speederen er trykket et godt stykke ned i Rob Cohens super-drengerøvsfilm, "The Fast and the Furious": Her kæmper det gode mod det onde, de langsomme mod de hurtige og de hårdkogte mod de knap så hårdkogte.

  Benzinnarkomaner
  Betjenten Brian O'Conner skifter identitet, så han kan blande sig med gadeløbsmængden og blive en af "vennerne". Det lykkes også til fulde, og snart får han et overordentligt godt - og livsfarligt - indblik i benzinnarkomanernes livsstil.

  Viser ingen nåde
  Filmen viser ingen nåde: Der er dømt wroooooooouuuuum og iiiiiiiiiiiiiiiiiiiitsssssj fra første scene, så man er tæt på at løbe skrigende bort, men inden alt for længe finder historien vej til filmen, og noget begynder at tage form.

  Bilæstetikken i top
  Ganske vist er det ikke noget stort, der tager form. Men bilæstetikken er i top - i sig selv en fryd for øjet. Hvad der foregår uden for bilerne er baseret på en så banal had/kærlighed/god/ond/moral/ikke moral-historie, at det næsten er pinligt.

  Brændt gummi & liderlige kvinder
  Lige dele brændt gummi, liderlige kvinder der tænder på benzin, hårdkogte skurke der ikke er til at slå ud af kurs og usandsynlige stunts udgør tilsammen godt hundrede minutters larmende og billedligt dansant action. Der går stort set ikke et sekund uden hæsblæsende musik - ikke en film for det sarte kranie.

  Det svinger an
  Skuespillet er ikke just fremragende, men det svinger an - og det er vel, hvad man kan forvente af en film som denne. Efterfulgt af et hav af sequels.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2001, USA, Action, Thriller, Biler på film, 102 min.

  Dansk titel: The Fast and the Furious
  Instr: Rob Cohen Prod: Neal H. Moritz Manus: Gary Scott Thompson, Erik Bergquist, David Ayer Foto: Ericson Core Klip: Peter Honess Mus: BT