Night Falls on Manhattan (1997)

  En ambitiøs advokat kommer på glatis, da det viser sig, at hans far og mange andre politifolk er rodet ind i korruption.


  NET INDPAKNING

  Andy Garcia er en af de bedste grunde til at se denne temmelig døde advokatfilm. Garcia lader nemlig talentet folde sig ud som aldrig før, og det kommer der ganske fornuftige takter ud af.

  Sit livs chance
  Garcia spiller advokatspiren, Sean Casey, der får sit livs chance, da han skal føre en stor sag. Den vinder han legende let, og snart kan han stille op til statsadvokatvalget.

  Skår i glæden
  Men der skal snart komme skår i glæden, for Seans garvede politimandsfar viser sig at være indblandet i en stor sag om korruption.

  Et særligt udtryk
  Instruktør Sidney Lumet har helt klart opnået et særligt udtryk, en stemning man ikke kan tage fra den. Man kan dog ikke kalde filmen intens i ordets mest flatterende betydning, det er der alligevel alt for meget mainstream-advokatsovs til.

  For mange klichéer
  Visse klichéer kan eller vil Sidney Lumet bare ikke ryste ud af sin historie, så dem må man døje med ind imellem. Til gengæld er der dygtige skuespillere i snart sagt alle roller, bedst ud over Garcia er Ian Holm - og Lena Olin i en fint afdæmpet rolle som Seans kæreste.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024