Albert (1998)

  En dreng og hans kammerat ryger ind i en anden verden, hvor de må kæmpe for liv og lemmer.


  UJÆVNT BØRNEDRAMA

  Mange af Ole Lund Kirkegaards fremragende børnebøger er blevet filmatiseret. "Albert" hører til blandt de knap så heldige, hvilket bl.a. skyldes en usammenhængende, springende historie og et ikke særlig fantastisk skuespil.


  Balledeknægte
  Albert og hans ven Egon er to rigtige balladeknægte, men de får deres sag for, da de ved et tilfælde havner i en anden verden, hvor det hele ikke er så let. En slem skurk (Peter Aude i en friskt spillet birolle) er kun ude på at få fingre i en kostbar diamant, og det skal Albert og Egon forsøge at forhindre.

  For meget blus på
  Kun i det første kvarters tid møder vi noget af den charme og oprigtighed, der kendetegner Ole Lund Kirkegaards historier. Herefter forfalder instruktør Jørn Faurschou desværre for fristelsen og skruer alt for højt op for blusset, da drengene kommer ind i den anden verden. Resultatet bliver larmende, grimt og vaklende spillet - Kirkegaards eventyrverden bliver på det nærmeste kørt over af en damptromle.

  Bedst i starten
  Næ, lad os få situationerne fra den virkelige verden, hvor alt hænger bedre sammen - og hvor skuespil, fotografering og alle teknikker virkelig svinger, så fuglene på det nærmeste synger. Her er filmen både flot og vedkommende.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024