Cape Fear (1962)

  Efter en årrække i fængsel kommer en forbryder ud igen og beslutter at gøre livet surt for dén advokat, han mener var skyld i fængslingen.


  THRILLER MED BID I

  Sammenhængende film:
  Cape Fear (1962)
  Cape Fear (1991)

  Den ganske ubehagelige trussel mod den idylliske kernefamilie er det skræmmende tema i denne klassiske thriller, hvor Sam Bowden og hans familie kommer i vanskeligheder, da eksfangen Max Cady slippes løs.

  Udspekuleret hævn
  Advokaten Sam Bowden får sin sag for, da Max Cady slippes løs efter otte år bag tremmer. Cadys eneste mål er nu at få Bowden ned med nakken: Bowden, som han i sin tid mener var skyld i hans fængsling.

  Nærgående terror
  Nu indledes en nærgående terror, der især tærer på nerverne hos Bowdens kone og datter. Spørgsmålet er, hvor meget den truede advokat rent faktisk kan stille op, så længe der ikke er klare beviser..

  Et indre drama
  Set ved siden af Martin Scorseses genindspilning fra 1991 har den originale film ikke helt den samme nerve - men det gør den ikke ringere end Scorseses. Thompsons film er stadig uhyre stilfuld og spændende - og dvæler mere ved sine nuancer. Dramaet udspiller sig på et andet plan.

  Elegant fotograferet
  Sam Leavitts fotografering er elegant, og så er det en nydelse at blive underlagt Bernard Herrmanns legendariske musik (selvom den efter vore dages standard ofte bliver lidt for anmassende.) Skuespillet er solidt, men savner den sidste nerve.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023