Små skred (2003)

  En 12-årig pige drager afsted på kedsomhedstogt på sine rulleskøjter og møder en mand, der er mere end almindeligt interesseret i hende.


  KVARTERS-DRAMATIK

  En 12-årig pige keder sig, tager sine rulleskøjter på og ruller ned forbi den lokale tankstation. Her møder hun en meget ældre mand, der virker venlig og tilforladelig. Da hun senere møder manden igen, bliver han lidt for nærgående. Han vil ikke lade pigen gå - men hvad er han egentlig ude på?

  Nærved og næsten voksen
  På blot et kvarter får vi fortalt historien om en nærved og næsten-voksen piges flirt med det forbudte og spændende i et oprør mod kedsomheden. På den anden side står en ganske sikkert frustreret mand, der tiltrækkes af pigens umiddelbare uskyldige charme - og er tæt på at gå alt for vidt.

  Flot og professionel
  Kortfilmen er flot og professionelt iscenesat med fejende flot fotografering af Anthony Dod Mantle og glimrende skuespil. Det er yderst begrænset, hvor meget man kan knibe ud af 15 minutters handling - og det største kritikpunkt er da også, at "Små skred" burde have været omtrent dobbelt så lang, før budskaberne rigtig var kommet til deres ret. Frit efter novelle af den amerikanske forfatter Joyce Carol Oates.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2003, Danmark/KortDok, Drama, Børn på film, Coming of Age, 15 min.

  Dansk titel: Små skred
  Instr: Birgitte Stærmose Prod: Lise Lense-Møller Manus: Birgitte Stærmose, Ida Maria Rydén Baseret på: novellen 'Small Avalanches' af Joyce Carol Oates Foto: Anthony Dod Mantle Klip: Anne Østerud Mus: Susi Hyldgaard
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation