The Hound of the Baskervilles (2002)

  Et øde beliggende gods midt på den britiske hede hærges af en gal hund, og privatdetektiven Sherlock Holmes kommer på opgaven.


  FLOT SHERLOCK HOLMES-FORTOLKNING

  Det er virkelig en nydelse at være tilskuer til dette stemningsfulde tv-drama, der på alle leder og kanter har høje ambitioner. Teknisk ligger filmen på et meget højt niveau, og suppleret af glimrende skuespil og en rigtig fin historie, havner vi i den solide ende.

  Langt ude på den engelske hede
  Da den unge Baskerville arver et gods langt ude på den engelske hede, får han ikke lov at tage huset i besiddelse uden at være under opsyn. Dette sørger privatdetektiven, Sherlock Holmes, for. Godt nok tager han ikke selv med men sender i stedet sin højre hånd, Dr. Watson.

  En rasende hund hærger
  Godset er et farligt sted, fordi en rasende gal hund har hærget i området noget tid. Samtidig er en vanvittig mand undsluppet fængslet og render hvileløst rundt i de sumpede områder.

  Uhyggen breder sig
  Efterhånden breder uhyggen sig, og den gode Sherlock Holmes støder til i forsøget på at få bund i sagerne.

  Lille historisk perle
  Filmen er en lille historisk perle på grund af den dygtige iscenesættelse. Kostumer og scenografi hensætter publikum fuldstændig til fortiden. Stemningerne skabes af en meget stilfuld lyssætning og spændende behandling af lyd.

  Stærkt overbevisende
  Richard Roxburgh er charmerende og stærkt overbevisende som den sammensatte detektiv. Ian Hart gør det virkelig godt som den dygtige højrehånd. De fleste andre skuespillere er ligeledes i deres es.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, Storbritannien, Thriller, Eventyr, Mystik, Dyr på film, 99 min.

  Dansk titel: Baskervilles hund (tv)
  Instr: David Attwood Prod: Christopher Hall Manus: Allan Cubitt Baseret på: roman af Arthur Conan Doyle Foto: James Welland Klip: Paul Tothill Mus: Robert Lane