Trucks (1997)

  I en støvet amerikansk ørkenflække sætter lastbiler pludselig i gang uden chauffører og bliver en trussel.


  LUFT MED STORT KØREKORT

  Filmatiseringer af novellen "Trucks":

  Maximum Overdrive (1986)

  Trucks (1997)

   

  Endnu en Stephen King-filmatisering af svingende kvalitet: "Trucks" er baseret på en af Kings noveller, der fortæller historien om store og små lastbiler, der pludselig begynder at køre uden chauffører i en støvet amerikansk ørkenflække - og straks udgør en trussel for menneskene i området.

  Lastbiler med sjæl
  Der er netop ankommet en håndfuld turister til området, og de får deres livs største oplevelse, da lastbilerne puster sig op og kører rundt i ring omkring en tankstation - mere og mere aggressivt.

  En fælles trussel
  Man fornemmer det klassiske Stephen King-snit over historien: Vidt forskellige mennesker står sammen omkring en fælles trussel og bliver bedste venner. Nogle af dem omkommer, andre bliver helte. Filmens kvaliteter ligger netop i beskrivelsen af sammenholdet i den lille gruppe. Skuespillet er acceptabelt i dette portræt.

  Mangler bid
  Selve dramaet omkring de dieseldunstende monstre hænger absolut ikke sammen. Man fornemmer ganske vist den truende stemning temmelig effektivt, men der mangler fuldstændigt bid i hele affæren omkring "luften" med stort kørekort bag rattet.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, Canada, Gyser, Science Fiction, Biler på film, 95 min.

  Dansk titel: Trucks (tv)
  Instr: Chris Thomson Prod: Derek Mazur Manus: Brian Taggert Baseret på: novelle af Stephen King Foto: Robert Draper Klip: Lara Mazur Mus: Michael Richard Plowman
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation