Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

  En rapkæftet pirat undslipper med nød og næppe at blive hængt og er nu med et par almindeligt dødelige på jagt efter den ultimative skat.


  INGEN PIRATKOPI

  Film i denne serie:
  Pirates of the Caribbean [1] (2003)
  Pirates of the Caribbean [2] (2006)
  Pirates of the Caribbean [3] (2007)

  Pirates of the Caribbean [4] (2011)


  Johnny Depp giver den gas i rollen som piraten, Jack Sparrow, der i starten af filmen træder i land og er tæt ved at blive hængt for sine ugerninger på verdenshavene.

  I bølgen blå
  Men Jack undslipper lige nøjagtig det dødbringende tovværk og drager atter ud på havet, ledsaget af den yndige Elizabeth Swann, der i sin ungdom kom i besiddelse af et piratguldsmykke, som grumme pirater nu vil have fingre i.

  Heftig sørøverunderholdning
  Der ligger mange finesser skjult i historien, men de skal ikke afsløres hér. Der er tale om heftig sørøverunderholdning, der udvikler sig i uventede retninger - udviklinger man accepterer trods det lige lovligt eventyrlige præg.

  Med brede skuldre
  Filmen er et temmelig overbevisende stykke scenografisk øjeguf, der maser sig frem med brede skuldre uden at vige til siden for nogen forhindringer.

  Generende filmmusik
  Lydsiden følger med i samme stil, irriteret af Klaus Badelts og Hans Zimmers slagtøjs-synthersizer-musik, der generer filmoplevelsen unødvendigt meget.

  Lidt for meget Disney
  Filmens overbevisende visuelle styrker sammen med særdeles veloplagt skuespil fra Johnny Depp og Geoffrey Rush gør alene "Pirates of the Caribbean" til skøn underholdning - men der går sine steder lidt for meget "Disney" i det hele, og det er synd.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2003, USA, Eventyr, Action, Fantasi, Skibe på film, 137 min.

  Dansk titel: Pirates of the Caribbean
  Instr: Gore Verbinski Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Ted Elliott, Terry Rossio Foto: Dariusz Wolski Klip: Stephen E. Rivkin, Arthur Schmidt, Craig Wood Mus: Klaus Badelt, Hans Zimmer
  Priser
  • AAN - Bedste skuespiller (Depp)
  • AAN - Bedste lydmixing
  • AAN - Bedste lydklipning
  • AAN - Bedste makeup
  • AAN - Bedste visuelle effekter
  • GG-N - Bedste skuespiller (Depp)