Suitable for Framing (1971)

  En kunstanmelder dræber et familiemedlem for at få adgang til dyrbare kunstværker. Lige en sag for kriminalbetjent Columbo.


  MORD MELLEM KUNSTRAMMER

  +  PLUS: manus | spil | timing | scenografi

  -MINUS:

   

  Columbo, sæson 1:

  Murder by the Book (1971)

  Death Lends a Hand (1971)

  Dead Weight (1971)

  Suitable for Framing (1971)

  Lady in Waiting (1971)

  Short Fuse (1971)

  Blueprint for Murder (1971)

   

  En ældre mand bliver skudt af sin nevø. Den ældre mand efterlader sig en uhyre kostbar kunstsamling, som nevøen meget gerne vil have fingre i. Allerede lige efter mordet fjerner han således de to mest kostbare malerier fra samlingen. Kriminalbetjenten Columbo går lige i kødet på sin hovedmistænkte, en slesk og selvoptaget kunstanmelder. Men der kræves mere end vakse vendinger for at få en tilståelse, og dét er Columbo mand for i sin systematiske, tidskrævende opklaringsmetode.

  Knassprødt plot
  En god og frisk tilgang til det betændte plot giver dette tidlige afsnit af Columbo en herligt høj underholdningsværdi fra første scene. Skuespillerne trives og er velinstruerede med godt grundmateriale i et velskrevet manuskript. Det knas-sprøde plot centreret om meget værdifuld kunst får således enestående liv og perspektiv i spillernes indlevelse.

   

  Tidstypisk 70'er-kitsch

  Masser af tidstypisk 70'er kitsch- og elegance opnås gennem både kostumedesign og scenografi. I det hele taget er alle episoderne i Columbos første sæson præget af et højt teknisk (ambitions-)niveau og viser på ingen måde tegn på tidlig metaltræthed. Hver ny historie bidrager med fornyelse, idet gentagelsesrisikoen endnu er relativt lav.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1971, USA, Krimi, Drama, Columbo, 72 min.

  Dansk titel: Den sidste vilje
  Instr: Hy Averback Prod: Richard Levinson, Robert F. O´Neill Manus: Jackson Gillis Foto: Russell Metty Klip: Buddy Small Mus: Billy Goldenberg