You Can Count on Me (2000)

  En ung mand vender hjem til sin søster og hendes søn, og nye varme forbindelser opstår. Men ikke uden problemer.


  DYSFUNKTIONEL LYKKE

  Fredsommeligt drama fra en fredsommelig amerikansk lilleputby, hvortil brormand Terry ankommer efter at have været væk fra sin søster i længere tid. Terry slår sig ned hos søsteren, Samantha og hendes søn Rudy, og der rodes op i gamle skrækscenarier og uoverensstemmelser, bl.a. forældrenes tragiske død i en ulykke.

  Vanskeligt temperament
  Terry bliver snart gode venner med den faderløse Rudy, men Terry har ikke altid helt styr på sit temperament, og det kan godt skabe problemer, når han og Rudy er sammen. Imens fjoller Samantha rundt mellem to mænd. Hun kan ikke vælge og havner i en større forvirring.

  En anelse pyssenysset
  Filmens titel er - som filmens helhed - en anelse pyssenysset, men der er rigeligt hjerte og varme i historien til at sikre den nødvendige oprigtighed. Skuespillet er pænt med særlig styrke i Oscar-nominerede Laura Linney og unge Rory Culkin, der er overbevisende som sønnen Rudy, der bliver trukket rundt i manegen af forstyrrede voksne.

  Helt igennem fredelig
  En helt igennem fredelig og visuelt smuk film, der fortæller en varm historie og klart formidler sine sammenholdsbudskaber.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Drama, Børn på film, 100 min.

  Dansk titel: You Can Count on Me
  Instr: Kenneth Lonergan Prod: Barbara De Fina, Larry Meistrich, Jeff Sharp Manus: Kenneth Lonergan Foto: Stephen Kazmierski Klip: Anne McCabe Mus: Lesley Barber
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Linney)
  • AAN - Bedste manuskript
  • BD-N - Bedste amerikanske film
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Linney)
  • GG-N - Bedste manuskript
  • SUNDANCE - Grand Jury Prize
  • SUNDANCE - Waldo Salt Screenwriting Award