Anna (2000)

  En kvinde hjælper en fange fri i Roms lufthavn og bliver siden forelsket i ham.


  TYND RIFBJERG-FILMATISERING

  + PLUS: passabelt manus på svært forlæg
  -MINUS: overspil | uvedkommende | tam

   

  Erik Wedersøe prøvede hér for første og eneste gang kræfter som instruktør - med en filmatisering af Klaus Rifbjerg, og det kom han ikke særlig heldigt omkring.

  Kompliceret kvinde
  "Anna" er den komplicerede historie om den komplicerede kvinde af samme navn. Hun forlader sin selvoptagede ambassadørmand og hjælper en fange i frihed, da de stiger af det samme fly.

  Et sært forhold
  Den selvsamme fange bliver nu en besættelse for Anna, og de to indleder et sært forhold, hvor tingene næsten kun kan gå helt galt. Som nævnt en kompliceret affære, der ikke helt let lader sig filmatisere, og Erik Wedersøe er da også kommet ganske skævt ind på Rifbjergs romanforlæg.

  Overspil
  Ikke fordi manuskriptet er ramt helt forbi, men karaktererne står svagt i kraft af tyndt eller overdramatiseret skuespil. De sammensatte og uelskelige personer i filmen bliver hermed mere irriterende og nervepirrende end interessante, og dette bliver en ganske stor svaghed for filmen.

  Helt uden gnist
  Wedersøe har slet ikke evnet at få nerve og gnist frem i sine talentfulde spillere, og dette i kombination med en rodet og egentlig temmelig uvedkommende rundrejse mellem talrige lande giver en uhyre tam filmoplevelse.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2000, Danmark, Sverige, Drama, Romantik, 83 min.

  Dansk titel: Anna
  Instr: Erik Wedersøe Prod: Thomas Lydholm Manus: Erik Wedersøe Baseret på: roman af Klaus Rifbjerg Foto: Henrik Jongdahl Klip: Leif Axel Kjeldsen Mus: Fuzzy
  Priser
  • RB-N - Bedste film
  • RB-N - Bedste lyd