Scarface (1983)

  En lille mand bliver en stor kanon i den amerikanske narkotikamafia, og han lever livet fedt. Sådan da.


  NARKOMAFIA I FORLÆNGET UDGAVE

  Al Pacino med sælsom "Robert De Niro-diktion", kitschet 80'er-filmmusik og masser af rå snak om at "slikke fisse", være en "pikslikker" og dén slags kendetegner lidt for udmærket Brian De Palmas genindspilning af klassikeren "Scarface".

  Lille mand med arret fjæs
  Den nærved tre timer lange film om den lille mand med det arrede ansigt er et ambitiøst, men overfladisk projekt, der savner den fornødne nerve. Al Pacino kæmper en gæv kamp mod alle odds og et tyndt manuskript, der hverken overlader særlig meget til fantasien eller flytter sig ud af stedet.

  Toppen af eliten
  Pacino spiller Tony Montana, der kæmper sig op i toppen af narkoeliten og bliver en af de helt tunge drenge. Men på et tidspunkt må han betale prisen.

  Vold og grimme ord
  Der er rigeligt med vold og grimme ord, så det næsten ingen ende vil tage. Produktionen er imponerende og tager sig billedligt meget flot ud, men risikoen for at man keder sig ihjel undervejs er paradoksalt nok overhængende.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, Krimi, Drama, 167 min.

  Dansk titel: Scarface
  Instr: Brian De Palma Prod: Martin Bregman Manus: Oliver Stone Baseret på: filmmanuskript fra 1932 og roman af Armitage Trail Foto: John A. Alonzo Klip: Gerald B. Greenberg, David Ray Mus: Giorgio Moroder
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Pacino)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Bauer)
  • GG-N - Bedste musik