The Forgotten (2004)

  Hvad gør Telly Paretta, da alle omkring hende pludselig hævder, at hun aldrig har haft en søn, og at hun har vrangforestillinger og blot skal glemme drengen?


  ABSURD HYSTERI

  Her bliver man vidne til en absurd overgearet Hollywood-thriller, der er tungt belæsset med hyperdramatik udi alle filmkunstens virkemidler. Ikke på noget tidspunkt falder der ro over historien og måden, den fortælles på.
   

  Frustrerende skue

  Som tilskuer kan man blot se frustreret til og bide negle af rædsel over den ligegyldige og standardiserede måde, filmen er stykket sammen på. Enhver scene rummer irriterende klichéer lige fra måden at spille skuespil på til musikkens indtræffen i et bestemt sekund.

  Pinlige aktører
  Joseph Ruben og hans lille hær af professionelle filmfolk og skuespillere bliver alle pinlige aktører i et af de fladeste og mest overfladiske rutinearbejder, som Hollywood har sat penge i i nyere tid. Julianne Moore spærrer øjnene helt op og krænger kroppen bagud i godt 90 minutter: uretfærdigt behandlet og panisk eneaktør i en sag, der med god grund kan give hende kulør i kinderne.
   

  Rene illusioner?

  Alle omkring hende hævder nemlig, at hendes erindringer om en søn, der døde i et flystyrt nogle år tidligere, er rene illusioner, og hun skulle således have opdigtet sønnens eksistens. Hun tror dog mere på sig selv end på omgivelserne, og heldigvis finder hun sammen med en mand, der pludselig kommer i tanker om sin datter, der angiveligt døde under samme flystyrt.. Nu kan de to kæmpe en fælles kamp for at finde sandheden.

  Væmmelsens vræl
  Gerald Di Pegos manuskript er helt hen i den døde skov: ingen nåle, intet løv, intet dyreliv, ingen fuglesang, ingen inspiration, intet lys. Filmen bliver et ækelt billede på den tåbeligt Hollywood-tilpassede historie, og man kan intet anden foretage sig end at sidde og vræle af væmmelse over alle filmens utåleligheder.
   

  Skidt Moore

  Julianne Moore er ganske enkelt så skidt spillende, at man helt kommer i tvivl, om hun overhovedet har været til stede under indspilningerne. Over for hende spiller en række større Hollywood-ikoner i stereotype roller, bl.a. en rundbrillet Gary Sinise som "forstående" psykolog og Linus Roache som den "mystiske mand, der nok gemmer på en hemmelighed".  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, USA, Thriller, Gyser, Mystik, Børn på film, 92 min.

  Dansk titel: The Forgotten
  Instr: Joseph Ruben Prod: Bruce Cohen, Dan Jinks, Joe Roth Manus: Gerald Di Pego Foto: Anastas N. Michos Klip: Richard Francis-Bruce Mus: James Horner