Die Another Day (2002)

  Den britiske specialagent 007 kommer op imod den moderne genteknologi i sit ihærdige forsøg på at redde verden.


  TO TRIN OP FOR BOND

  Pierce Brosnan takker af med æren i behold som James Bond takket være denne veludførte og underholdende produktion.
   

  På ret kurs

  "Die Another Day" bringer Bond tilbage på rette kurs, om end historien langt fra kan leve op til tidligere films storhed. I denne moderne Bond-fortolkning er der elektroniske og genteknologiske finesser, som mange af de tidligere film slet ikke kunne overveje.

  Overdrivelser og skarp satire
  Det er netop en af styrkerne ved de fleste James Bond-film, at de ikke forsøger at række langt ud over samtidens teknologiske og forskningsmæssige kunnen – blot overdrives den med skarp satire.
   

  Action/satire-blanding

  Der er en sund blanding af rå action og blid satire i "Die Another Day", hvor Bond får assistance – i mere end én forstand – af den toptrænede Jinx (Halle Berry). Bonds store opgave er at få skovlen under den kinesiske storforbryder Zao, der via en gigantisk satellit kan spejle Solen mod Jorden og opvarme områder med gruopvækkende kraft. Bonds opgave er hæsblæsende og farlig, ikke mindst da Zao benytter sig af helt ny genteknologi, der gør det hele lidt mere spændende for Bond.

  Gang i alle kedler
  Fra første scene er der gang i alle kedler, og det slutter ikke før sidste skud: En sikker egenskab ved en vellykket Bond-film. Filmen er stilfuldendt, æstetisk og forfinet i sin tilgang til langt de fleste scener. Og så er den ren råkost for alle drengerøve!  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, Storbritannien, Action, Krimi, Thriller, James Bond, Biler på film, 132 min.

  Dansk titel: Die Another Day
  Instr: Lee Tamahori Prod: Barbara Broccoli, Michael G. Wilson Manus: Neal Purvis, Robert Wade Baseret på: karakterer af Ian Fleming Foto: David Tattersall Klip: Andrew MacRitchie, Christian Wagner Mus: David Arnold
  Priser
  • GG-N - Bedste originale sang ("Die Another Day")