Beck - Pensjonat Pärlan (1998)

  Russiske bagmænd smugler farlige sprængstofsemner til Sverige. Samtidig kører betjent Gunvald Larsson en pige ihjel.


  DRAMA UDEN BID

  + PLUS: Mikael Persbrandt
  -MINUS: plot | savner gnist | to historier i én

   

  Den femte Beck-tv-film hører ikke til blandt de bedste, men rummer alligevel en række serielle øjeblikke, der vækker genkendelsens glæde.
   

  Ingen bid i historien

  Først og fremmest mangler manuskriptet bid. Plottet forbliver uforløst og er sammensat af to vidt forskellige historier. Den egentlige mordgåde - eller i denne film nærmere bagmandsgåde - drejer sig om indsmugling af højeksplossive materialer til fremstilling af bomber.
   

  Kræver præcision

  Denne sag kræver en uhyggelig præcision og fuldt engagement fra alle involverede opdagere, og det kommer til at knibe: Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) har i filmens start kørt en lille pige ihjel i sin tjenestebil. Han talte i mobiltelefon og var uopmærksom. Ingen pårørende melder pigen savnet, og sagen rider naturligt nok Larsson som en mare.
   

  En personlig krise

  Larssons humør er fuldkommen umuligt, og det påvirker hans pålidelighed på arbejdet. Det er klart Larssons personlige krise, der er filmens stærkeste historie - en historie, der i vid udstrækning overtrumfer krimiplottet, der er både tyndt og kedsommeligt. Persbrandt leverer det bedste skuespil: Både Peter Haber og Stina Rautelin er mere anonyme; Rautelin grænsende til det kritisk dårlige..  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1998, Sverige, Krimi, Thriller, Børn på film, 90 min.

  Dansk titel: Beck - Pensionat Perlen (tv)
  Instr: Kjell Sundvall Prod: Lars Blomgren, Thomas Lydholm Manus: Rolf Börjlind Baseret på: karakterer af Sjöwall og Wahlöö Foto: Olof Johnson Klip: Tomas Täng Mus: Ulf Dageby