Batman & Robin (1997)

  Superheltene Batman og Robin må finde reservekræfterne frem, da skurken Mr. Freeze truer verdensfreden med sin særlige evne til at fryse alt til is.


  VULGÆR FORTÆLLESTIL

  Film om Batman:

  Batman (1989)
  Batman Returns (1992)
  Batman Forever (1995)
  Batman & Robin (1997)
  Batman Begins (2005)
  The Dark Knight (2008)
  The Dark Knight Rises (2012)

  The Batman (2022)


  Blockbuster-instruktør- og producer Joel Schumacher instruerede selv et par Batman-film i 90’erne, og de blev bestemt ikke vel modtaget af hverken publikum eller anmeldere.

  Reservebatterikræfter
  "Batman & Robin" har George Clooney i rollen som Batman, og den sortklædte superhelt med de veludviklede mavemuskler må virkelig finde reservebatterikræfterne frem, da han sammen med lærlingen Robin kommer i direkte kamp mod Mr. Freeze.

  En kold skid
  Freeze, spillet af Arnold Schwarzenegger, er nemlig – ud over at være ond – også en ualmindelig kold skid. Sådan kan man vælge at beskrive skurken og samtidig blive i filmens evigt outrerede ordleg med is. Mr. Freeze excellerer nemlig i sprudlende sprog, mens han forvandler bygninger og mennesker til is med sin store gun.

  Vulgær fortællestil
  "Batman & Robin" er således ligeså meget komedie, som den er action og eventyr. Og det fungerer til en vis grænse, men bliver også alt for meget i Schumachers generelt vulgære fortællestil.

  Pænt høj underholdningsværdi
  Noget decideret makværk er filmen dog ikke, og underholdningsværdien er faktisk pænt høj, hvis blot man hengiver sig til det lave niveaus særlige sprødhed. Så kan det vitale i Mr. Freezes mange sprogfinesser og Batmans vingeblafrende heltedåd godt rykke lidt i gearstangen.

  Forførende rosenstøv
  Noget mere tyndbenet er Uma Thurmans indspark som den hypersexede og hypnotiserende Poison Ivy, der forgifter sine mandlige ofre med et kys – efter at have forført dem med sit særlige "rosenstøv".

  Ude af proportioner
  Schumachers film er så ekstremt stoppet med effekter på alle parametre, inklusive lyddesign og musik, at der stort set ikke opstår ét sekund i fred og ro. Det er ikke alene vulgært, det er også ude af proportioner – selvom pulsen afføder en høj underholdningsværdi.

  Billige effekter
  Mange af effekterne er dog så billigt udseende, at det ind imellem bliver ufrivilligt lavkomisk. Til andre tider er det netop denne kitsch, der giver Schumachers Batman-film en særlig kant, som det er svært helt at ryste øjeglimtet af.

  Stjæler billedet
  Schwarzenegger står øverst på rollelisten og stjæler også billedet totalt. Det skyldes nok mest af alt, at George Clooney er ualmindelig kedelig – grænsende til det uinspirerede – i Batman-hovedrollen.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024