Så himmelsk anderledes (2008)

  En 12-årig pige kæmper for at virke normal. Men det er vanskeligt med en lillebror, der er svært handicappet.


  BLANDINGS-DOKUMENTAR

  45 minutters dokumentar i ingenmandsland mellem sær sæbeopera og en alvorlig affære om handicap og normalitet.
   

  En klods om benet

  En 12-årig svensk pige vil gerne udadtil være som alle andre. Hun elsker sin familie og sin svært handicappede lillebror, men det er svært at blive accepteret af vennerne, når ens lillebror kan synes som en klods om benet.

  Ujævnt
  Dette dilemma skildrer René Bo Hansen i sin noget ujævne dokumentarfilm, der på en og samme tid ønsker at være både en lille spillefilm og en stor virkelighedens beretning.
   

  Næsten komisk

  Det er næsten komisk, at filmen ikke kan finde et ståsted, og man undrer sig over, hvor i alverden den vil hen. Men den finder sig aldrig til rette og synes at have hverken fast defineret målgruppe eller målsætning.

  Lalleglad musik
  Et af det allermest markante tiltag i fortællestilen er den lalleglade musik, der især i starten dominerer med et bombastisk lydmæssigt kvælertag. Samtidig virker det både kunstigt og som en mærkelig disposition, at personerne i filmen både er stramt instruerede og skal lade som om, de er sig selv!
   

  Ufrivilligt gidsel

  Det fungerer ikke, og det bliver ikke bedre af, at den handicappede dreng (som er handicappet også i det virkelige liv) bliver en slags ufrivilligt gidsel i dette rodede og uskønne projekt.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2008, Danmark/KortDok, Dokumentar, Børn på film, 45 min.

  Dansk titel: Så himmelsk anderledes
  Instr: René Bo Hansen Prod: Nina Sackmann, Rebecka Kihlberg Manus: Katarina Boberg Foto: Thomas Frantzén Klip: Leif Kristiansson Mus: Christian Rønn
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation