Vi der blev tilbage (2008)

  En slags håbløshedens epidemi breder sig, og får alle voksne til at forlade hverdagen, mens børnene bliver tilbage og må klare sig selv.


  DET GRÅ BLOD

  Det er noget gylle, når alle voksne bukker så meget under for hverdagens håbløshed og eksistentiel afmagt, at de trisser mod intetheden og efterlader børnene til at passe sig selv i ruinerne af velfærd og lykke.
   

  Fantasifuld kortfilm

  Det er ikke desto mindre udgangspunktet for Martin de Thuras fantasifulde kortfilm, der indledes med barnefortællerstemmens: "Alle mennesker kan have en dårlig dag".. Denne indledning udvikler sig til vanvid, da en mørk håbløshed borer sig ind i de voksnes kroppe, gør deres blod gråt og smitter alle de andre voksne.
   

  En pudsig idé

  Det er da en meget pudsig idé. Og det fungerer relativt pænt i den (ungarske) kulisse af forfald og ensomhed, men det er samtidig en kortfilm ganske uden bid, da den udelukkende opleves som et eksperiment og en udfoldelsesmulighed for de Thuras konglomeriske fortællelyst.

  Konstant lyd-brusen
  Jævnt vaklende spillende børn og en konstant brusen og susen på lydsiden hjælper ikke projektet mange centimeter. Det klæder i det hele taget ikke filmen, at den tilsyneladende tager sit eget fantasiunivers så dundrende alvorligt - for det kan den komprimerede historie slet ikke bære.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2008, Danmark, Drama, Børn på film, 21 min.

  Dansk titel: Vi der blev tilbage
  Instr: Martin de Thurah Prod: Charlie Gaugler, Jesper Morthorst, Birgitte Skov Manus: Martin de Thurah, Sanne Munk Jensen, Jannik Tai Mosholt Foto: Rasmus Videbæk Klip: Ida Bregninge Mus: Jonas Bjerre