Twilight (2008)

  En provinspige falder pladask for skolens utilnærmeligt mystiske fyr, og hendes kærlighed bliver ikke mindre, da hun erfarer, at han er vampyr.


  DU SER MIG NOGET BLEG UD!

  Stinkende populær blandt teenagere verden over - og på mange måder et fænomen i nyere tids ungdomsfilm - er "Twilight" på forhånd dragende.

  Ny, trendy indpakning
  Der er tale om en vampyrfilm i ny, trendy indpakning. Hovedplottet er ung kærlighed i et moderne Amerika - med en hjørnetandstwist. For når der sendes sovekammerøjne i denne film er det faktisk med livet som indsats, og vores menneske-hovedperson ved det godt.

  Et knald med goddaw i
  Nogle gange kender kærlighed bare ingen grænser, og den unge kvinde, der er faldet for en evigt 17-årig vampyr, er helt og aldeles opsat på kærlighed uden grænser - med andre ord et knald med goddaw i.

  Tilforladelig indledning
  Filmens første lille times tid er faktisk en tilforladelig provinshyggehistorie, der uden de store armbevægelser fører os ind i en helt almindelig verden. Efterhånden som vampyrtemaet folder sig ud, mister filmen imidlertid gradvist al sin farve - eller flere liter blod i overført betydning - for den fantastiske og eventyrlige historie fortælles i en forskruet indpakning af glamour og musak.
   

  En popsmart affære

  Hvad der kunne have været et avanceret lille eventyr udvikler sig i stedet til en popsmart affære, og det bliver kun mere og mere plat indsovset.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Fantasi, Romantik, Teenagere, Vampyrfilm, 122 min.

  Dansk titel: Twilight
  Instr: Catherine Hardwicke Prod: Wyck Godfrey, Greg Mooradian, Mark Morgan Manus: Melissa Rosenberg Baseret på: roman af Stephanie Meyer Foto: Elliot Davis Klip: Nancy Richardson Mus: Carter Burwell