Tell Them Willie Boy Is Here (1969)

  En indfødt amerikaner tager flugten med kæresten, efter i selvforsvar at have slået dennes far ihjel.


  STILLESTÅENDE WESTERN

  Her er et kedeligt eksempel på en western, der allerede burde have en god historie i de virkelige begivenheder fra 1909, som den er baseret på, men som er én lang tomgang, krydret med lidt kliché-bangbang gennem øde landskaber.

  Sidste jagt på indfødte
  I 1909 fandt en af de sidste jagter på indfødte amerikanere sted i det vilde vesten. Efter at indianeren Willie boy i selvforsvar har slået kærestens far ihjel, tager han damen under armen og flygter ud i bushen - skarpt forfulgt af grumme cowboys under ledelse af Robert Redfords sherif Cooper.

  Ingen fremdrift
  Der er ikke for fem flade øre fremdrift i Abraham Polonskys iscenesættelse. Filmens eneste reelt nævneværdige bedrift er Conrad Halls billedskønne fotografering, der sine steder indfanger den vilde natur i spektakulære perspektiver.
   

  Jævn standardindsats

  Robert Redford leverer en jævn standardindsats som sherif Cooper. Filmen vandt i 1971 en Bodil for bedste ikke-europæiske film.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1969, USA, Western, Drama, 98 min.

  Dansk titel: Jagten på Willie Boy
  Instr: Abraham Polonsky Prod: Jennings Lang, Philip A. Waxman Manus: Abraham Polonsky Baseret på: bog af Harry Lawton Foto: Conrad Hall Klip: Melvin Shapiro Mus: Dave Grusin
  Priser
  • BD - Bedste ikke-europæiske film