Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

  En piratkaptajn møder en fyrig kvinde, der gerne vil have ham til at finde Ungdommens Kilde. Men hvad er hun egentlig ude på?


  PIRATER PÅ BANEN - IGEN

  Film i denne serie:
  Pirates of the Caribbean [1] (2003)
  Pirates of the Caribbean [2] (2006)
  Pirates of the Caribbean [3] (2007)

  Pirates of the Caribbean [4] (2011)

   

  Fjerde kapitel i pirat-sagaen er lige nøjagtigt mere af samme skuffe, og det er vel det mest positive, der er at sige om sagen. For underholdende er det bestemt. Og visuelt spændende. Og heller ikke uden humor.

  Saft og bid savnes
  Men man savner saft, bid og fornyelse. Der kan ikke klemmes meget mere piratremoulade ud af samme tube nu, og 4. eventyr bærer i høj grad præg af denne sandhed. Piratkaptajnen Jack Sparrow møder den fyrige Angelica, som han ikke føler sig helt tryg ved.
   

  Indladende

  Hun er indladende - men er det kærlighed eller ren udnyttelse? Hun gør i hvert fald brug af Sparrow til at opstøve den sagnomspundne Ungdommens Kilde. Undervejs kommer Sparrow i kløerne på piratrivalen Blackbeard, der angiveligt skal være Angelicas far. Men der er noget i hele affæren, der ikke stemmer.

  Ramasjang fra ende til anden
  I et univers af ramasjang fra ende til anden kræves der en instruktør med fingeren på pulsen, for at Disney-løjerne ikke skal gå over gevind.

  I den rette ånd
  Rob Marshall er i det store og hele tro mod filmseriens "koncept", og udførelsen lykkes velsagtens pænt i den rette ånd.

  Mæthedspunktet nået
  Måske er det bare mæthedspunktet - så længe fornyelsen udebliver - men har vi ikke set det hele 3 gange før, og en anelse mere saftigt?

  Spektakulære havfruer
  Det mest spektakulære islæt i den fjerde film er de mange havfruer. Disse pæne vilddyr er portrætteret med både humor og mystik - i hvert fald så længe de befinder sig under havoverfladen og ikke bliver menneskeliggjort for meget. Man fornemmer helt tydeligt, at der er lagt i kakkelovnen til en 5'er.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Storbritannien, Eventyr, Action, Fantasi, Skibe på film, 136 min.

  Dansk titel: Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand
  Instr: Rob Marshall Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Ted Elliott, Terry Rossio Baseret på: roman af Tim Powers Foto: Dariusz Wolski Klip: David Brenner, Michael Kahn, Wyatt Smith Mus: Hans Zimmer