Predators (2010)

  En gruppe sagesløse mennesker sendes til en fjern planet, hvor de jages af avancerede monstre.


  NEONBLØDENDE BÆSTER

  Tematisk sammenhængende film:

  Predator (1986)
  Predator 2 (1990)
  AVP: Alien vs. Predator (2004)

  AVPR: Aliens vs Predator – Requiem (2007)
  Predators (2010)

  The Predator (2018)


  Der er lang vej fra den skræmmende effektive film fra 1986, hvor filmfænomenet predator blev introduceret til denne spin off, der bader sig selv hæmningsløst i tåbelige klichéer.

  Science fiction-gåsehud
  Ikke desto mindre er der stadig lige nøjagtig nok science fiction-gåsehud til, at filmen ikke falder fuldstændig igennem.

  Hæsblæsende
  Filmen begynder hæsblæsende med, at vores protagonister daler ned i faldskærme fra himmelen på, hvad der skal vise sig at være en fjern og ugæstfri planet. Tungt bevæbnede men chanceløse tuller denne lille klynge mennesker rundt i en jungle, der rummer store og usynlige farer.

  Menneskejagt
  En større samling predators har som hobby at jage menneskene rundt i junglen for slavisk at slå dem ihjel en efter en. Men måske er der en enkelt eller to i vores lille gruppe, der har tænkt sig at gøre modstand..

  Billigt udseende
  På trods af heftigt bekostede special effects har filmen et temmelig billigt udseende. Det er svært at leve sig ind i det fantastiske, når kulissen ikke rigtig brænder igennem.

  Gustne monstre
  De gustne monstre er pænt fabrikerede og i den rette ånd for de øvrige film i serien, men junglen er ikke troværdig.

  Åndssvage klichéer
  Samtidig er skuespillet forventeligt smurt ind i mudderkager af åndssvage klichéer. Hvorfor ikke bryde med bare en enkelt af dem?

  Originalt tema
  Alan Silvestris originale tema fra den første film genbruges og varieres gennem hele filmen; et af genrens mest bastante temaer, og i sig selv højnende for filmen.

  Grundigt udspartlet
  Ellers er hele herligheden grundigt udspartlet med fikse computerlyde og næsten konstant brummende musik på grænsen til det ulidelige.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, USA, Gyser, Action, Eventyr, Science Fiction, 107 min.

  Dansk titel: Predators
  Instr: Nimród Antal Prod: Elizabeth Avellan, John Davis, Robert Rodriguez Manus: Alex Litcak, Michael Finch Baseret på: karakterer skabt af Jim og John Thomas Foto: Gyula Pados Klip: Dan Zimmerman Mus: John Debney