AVPR: Aliens vs Predator – Requiem (2007)

  En lille by i Colorado bliver epicenter for en bestialsk og nådesløs kamp mellem aliens og predators.


  SLIM VS. RADARBLIK

  Tematisk sammenhængende film:

  Predator (1986)
  Predator 2 (1990)
  AVP: Alien vs. Predator (2004)

  AVPR: Aliens vs Predator – Requiem (2007)
  Predators (2010)

  The Predator (2018)

   

  En lillesoveby i Colorado får røven på komedie, da kamp- og hævnlystne gespenster fra hver sin ende af det ydre rum bruger flækken som arena for en fuldstændig nådesløs kamp, slim og radar/syre imellem.

   

  Underholdende kompromisløshed

  En af de rigtig underholdende sider ved denne ellers noget metaltrætte sci fi-gyser er dens kompromisløshed: Her bliver ingen skånet, ikke engang helte, hetinder eller højgravide kvinder (sidstnævnte udgør en af de mest bestialske sekvenser i filmen).

   

  Preller af på overfladen

  Ellers preller det meste af den udførlige vold, splat og slim mod stål af på overfladen. Vi har set det hele før, og meget mere gåsehudsfrembringende gestaltet.

   

  Noget af en heksekedel

  Helt som ventet er "Aliens vs. Predator: Requiem" noget af en heksekedel, hvor støj i både billede og lyd er et grundvilkår gennem halvanden time. Et sansebomardement, der desværre ikke overlader meget til fantasien.

   

  Drukner i effekterne

  Det bevirker også, at de fleste gys drukner i effekterne - meget få kommer krybende som overraskelsesmomenter: Et problem i en gyser, særligt en, hvis stamtræ rummer så geniale indfald.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Gyser, Fantasi, Eventyr, Science Fiction, 94 min.

  Dansk titel: Aliens vs. Predator 2
  Instr: Colin Strause, Greg Strause Prod: John Davis, David Giler, Walter Hill Manus: Shane Salerno Baseret på: karakterer af Dan O'Bannon, Ronald Shuset m.fl. Foto: Daniel Pearl Klip: Dan Zimmerman Mus: Brian Tyler