Cowboy (2008)

  En ejendomsmægler kører ind ved en øde og faldefærdig landejendom, forføres og udfordres på sin seksualitet.


  2/3 PERLE

  + PLUS: ro | ingen musik | intensitet | locations
  -MINUS: tåbeligt plot twist | tabes på gulvet

   

  Denne tyske kortfilm er på mange måder en lille perle. I hvert fald hvis vi stopper båndet 2/3 inde i handlingen. Herefter tabes alt på gulvet i en fuldstændig aparte drejning, der er mere end ærgerlig for alt det fine, der ellers er bygget op.

  Modig og mærkværdig
  For til at starte med opleves filmen som modig, mærkværdig, enormt stemningsfuld og med en besynderlig, interessant kobling mellem location og homotema.
   

  Ejendomsmægler på afveje

  En ejendomsmægler er kommet meget langt ud på landet. Da han stopper ved en faldefærdig gård, møder han en svedt, ung mand i bar overkrop, der reparerer på en majetærsker. Den unge mand er mystisk og svær at få i tale, men det er helt tydeligt, at der er en stærk erotisk tiltrækning mellem de to.

  Erotisk tiltrækning
  Denne erotiske tiltrækning er en vigtig udstråling i filmens gode del, og den er så uendeligt meget stærkere, fordi de meget specielle locations inddrages som vigtige brikker i fortællingen.

  Ærgerlig drejning
  En meget delikat, subtil inddragelse af den øde natur er filmens helt store styrke, og når man sammenholder de smukke billeder med det faktum, at filmen er stort set uden underlægningsmusik, ærgrer det blot endnu mere, da den miskmaskede og hyperplatte drejning indtræffer, bedst som filmen når sit absolutte stemningshøjdepunkt.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2008, Tyskland, Drama, Homoseksuelt tema, 35 min.

  Dansk titel: Cowboy
  Instr: Till Kleinert Prod: Anna de Paoli Manus: Till Kleinert Foto: Martin Hanslmayr Klip: Karsten Weissenfels
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation