Store planer! (2005)

  En småkriminel på prøveløsladelse er opsat på at få sit gamle popband på stikkerne. Samtidig har han en søn, han gerne vil have forbindelse til.


  TAM OG FORUDSIGELIG

  Tam og forudsigelig komedie: Her har manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson præsteret et godt stykke under sit bedste, og Thomas Bo Larsen spiller samme rolletype for gud ved hvilken gang.

  På fri fod... og musikalsk
  Thomas Bo Larsens småkriminelle Willy er endelig på vej på prøveløsladelse, og denne gang beslutter han sig for at samle sit gamle band "The Winstons" og for alvor gøre indtog på den danske musikscene. Midt i alle musikambitionerne forsøger han også at forbedre sit forhold til sønnen. Samtidig dukker massagepigen Bettina op i hans liv, og da hun bliver sangerinde i bandet, ser fremtiden pludselig lidt lysere ud.

  Intet kommer som en overraskelse
  Der er velsagtens ikke dén ind- eller udvikling i historien, der kommer som en overraskelse for ret mange. Læg dertil Thomas Bo Larsens evigt "improviserede" fyldord som "kraftedemig", "fucking" og et lille "dér" som afslutning på alle sine sætninger, og du har en skabelonfilm uden ret meget charme.

  Finder ikke balancen
  Lene Maria Christensen blev ligefrem Robert-nomineret for sin præstation som massagepigen Bettina. Det kan undre, for det lykkes ikke Christensen at finde balancen i den ofte lidt outrerede humor, hun skal stå på mål for. Bedst lykkes hun i scenen, hvor Willy kort bliver introduceret for tilbuddene i massageklinikken.

  Ingen musikalitet
  Her er der en snert af den rette ånd og en fandenivoldskhed i både spil og humor, men det bliver ved de få ensomme enklaver. Langt det meste af filmen tangerer det pinlige hvad angår både forudsigelighedsniveau og ordvekslinger, og der er ikke snerten af musikalitet i skildringen af det sært sammensatte popband.

  Masser af musik
  I filmen er der masser af musik, dog mest den, der opstår ud af handlingen. Her opnåede Nikolaj Steens tamme sang, "Blood in My Veins", en Robert-nominering.

  En film til middelkarakter
  Dagbladenes anmeldere var over én kam enige om, at "Store planer!" var en film til middelkarakter: "Store planer er en lille film", "Vakler for meget og er ikke vellykket", "Jesper W. slår de lette akkorder an i rockkomedien, men resultatet swinger ikke helt."

  "Gør sig bedre på tv med tiden"
  Bo Green Jensen sluttede sig til koret af anmeldere, der gav filmen middelkarakter, og afrundede sig anmeldelse i Weekendavisen således: "At filmen i længden svigter vor tillid med slapstick, farvede dildoer, konstruerede konflikter og hengemte vittigheder, er en anden sag [..] det er en af den slags danske film, der vil gøre sig bedre på tv og med tiden."

  Kejtet og falsk
  Den forsøgsvise blødgørelse af Willy ved at lade ham have en halvstor knægt, som han nu bejler til, falder kejtet og falsk ind i helheden.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2005, Danmark, Komedie, Musik, Børn på film, 96 min.

  Dansk titel: Store planer!
  Instr: Jesper Westerlin Nielsen Prod: Peter Bech Manus: Kim Fupz Aakeson Foto: Erik Zappon Klip: Morten Giese Mus: Halfdan E
  Priser
  • RB-N - Bedste skuespillerinde (Christensen)
  • RB-N - Bedste sang ("Blood in My Veins")