Odds 777 (1932)

  En køkkenjomfru vinder i væddeløbet og vil lege rig for en dag. Så hun udgiver sig for at være konsulinde.


  DEN BRAMFRI KØKKENPIGE

  Liva Weel gør en glimrende figur i dette veloplagte lystspil om kærligheden, og om at den i sidste ende vejer tungere end penge!

  Drømmen ud i livet
  Weel spiller køkkenpigen Hansy Hansen, der en dag er så heldig at vinde en slat penge på en hest. Hun har længe haft lyst til at blande sig med de rige, spise på dyre restauranter og konversere de "dyre drenge", og nu får hun endelig lejlighed til at føre drømmen ud i livet.

  Bramfri køkkenpige
  Hansy Hansen indlogerer sig på godset "Rosenholm" som konsulinde H. Hansen, og inden længe har hun – trods sin ganske bramfri facon og tone – vundet respekt blandt de etablerede godsgæster.

  En uventet bejler
  At Hansy Hansen oven i købet skulle blive præsenteret for en bejler, havde hun nok ikke regnet med, men det gør jo unægteligt historien endnu nemmere at kapere, især når spillet er så livligt.

  Emmer af atmosfære
  "Odds 777" udgør i høj grad et kostbart tidsbillede, der virkelig giver et fabelagtigt indtryk af nationen anno 1932. Det er i det hele taget en film, der emmer af atmosfære fra en svunden tid, og så er her, Liva synger nogle af sine mest berømte sange, bl.a. "Glemmer du, så husker jeg" – fremført med stor følelse.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024