Min kone forstår mig ikke (1990)

  En mand med en fiktiv elskerinde risikerer sit ægteskab, men først da han går til endelig bekendelse.


  SØEBORGSK SKÆVHED

  Denne, en blandt relativt få Finn Søeborg-filmatiseringer, har meget oplagt Tommy Kenter i hovedrollen. Kenter har siden 1990'erne været den allerbedste ambassadør for den humoristiske forfatter - og det er han også her i historien om Thor Mortensen med den uforstående kone.

   

  Gule ærter

  Mortensen går en dag ind på en lille beværtning og køber dagens ret, gule ærter. Snart får han forestillinger om, at der sidder en smuk ung kvinde ved bordet - en "elskerinde" er født, og Mortensen bliver mere og mere fraværende både hjemme og på arbejde.

   

  Hypotetisk affære

  Birthe Neumann bliver som hans kone snart klar over, at Mortensen har en anden. Og til at begynde med finder Mortensen det letter at gå med på dén historie, selvom den jo er ganske hypotetisk. Ægteskabet bliver ironisk nok bedre, mens "affæren" står på. Værre går det, da Mortensen går til reel bekendelse.

   

  Magiske stunder

  Lagt i hænderne på den dygtige instruktør Birger Larsen, der samme år instruerede Tommy Kenter i den fremragende Lad isbjørnene danse (1990), opstår der magiske stunder i retning af den særlige Søeborg'ske ånd.

   

  Svær ironi

  Det er nemlig ikke let at ramme humoren og ironien, der står så stærkt og centralt i Søeborgs forfatterskab, men "Min kone forstår mig ikke" har fat i noget af det rigtige, hvilket forstærkes flot af Kenters afmålte hovedrollepræstation.

   

  Detaljerne går tabt

  Kortfilmsformatet matcher nogenlunde novellens omfang, selvom mange af detaljerne helt naturligt går tabt. Frans Baks musikunderlægning er sammen med flere (gentagne) jazz-melodier en kende for anmassende.,  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1990, Danmark/TV, Drama, Komedie, 30 min.

  Dansk titel: Min kone forstår mig ikke
  Instr: Birger Larsen Manus: Arne Forchammer, Birger Larsen Baseret på: novelle af Finn Søeborg Foto: Henrik Herbert Mus: Frans Bak