Nurse Jackie [2] (2010)

  En hårdtlevende New Yorker-sygeplejerske kæmper for at holde facaden, men spænder alvorligt ben for sig selv.


  PLEJERSKE-KVALER

  Sammenhængende i denne serie:
  Nurse Jackie [1. season] (tvs) (2009)
  Nurse Jackie [2. season] (tvs) (2010)

  Anden sæson af "Nurse Jackie" er langt mindre pige-poppet og langt mere seriøs og afsøgende end sin forgænger, og det klæder serien på mange niveauer. Man har nu ikke betvivlet, at serien har haft potentialet til at forme en række tragikomiske personer, men i første sæson var østrogenerne ganske enkelt for talrige.

  Stress-kaos
  New York'er-sygeplejersken Jackie bliver mere og mere rødøjet og næseblodsplaget, efterhånden som kombinationen stofmisbrug, utroskab og familielivsknas går op i et større kaos af stress.
   

  Arbejder non stop

  Jackie forsøger at fortrænge det hele ved at arbejde nærmest non stop, men i sidste ende kan hun næsten ikke undgå at spænde ben på sig selv, for det er ganske enkelt umuligt at have mange hemmeligheder og slippe godt af sted med det.

  Tragikomiske skæbner
  Serien får nu mere kød på både sin handling og de enkelte personer, der hver især antager karakter af velvoksne tragikomiske skæbner. Selvom hovedvægten afgjort stadig er på de komiske islæt, får dramatikken mere vægt, hvilket afstedkommer et kærkomment fokusskifte over på langt mere begavede udviklingsmuligheder.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, Drama, Romantik, Børn på film, 340 min.

  Dansk titel: Nurse Jackie [2. sæson] (tvs)
  Instr: Paul Feig, Alan Taylor, Adam Bernstein Prod: Liz Brixius m.fl. Manus: Liz Brixius m.fl. Foto: Christopher LaVasseur, Vanja Cernjul, Igor Martinovic Klip: Gary Levy, Anne McCabe, Michael Berenbaum, Malcolm Jamieson Mus: Lisa Coleman, Wendy Melvoin
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Falco)