Diggers (2006)

  Fire barndomsvenner, der alle lever af muslingefiskeri, forsøger at finde mening med tilværelsen i en flække uden for New York i året 1976.


  HJERTELIGHED

  Et fredeligt, hjerteligt og helt igennem ukrukket filmdrama, der fortæller en sart og eksistentielt velbegavet historie om fire venners kamp med tilværelsen. Stort set uden svøb af nogen art (pletvis filmmusik undtaget) fortæller instruktør Katherine Dieckmann en historie om venskab, kærlighed og frustration i en omflakkende og fastgroet tilværelse, der synes svær at tage et opgør med.

  Muslingefiskere i generationer
  Filmen har særligt fokus på Hunt med en signifikant introvert charme og fredeligt gemyt. Ligesom generationer tilbage forsøger han at leve af muslingefiskeri, men det er i stigende grad vanskeligt at tjene penge på. Da hans far pludselig omkommer ved sin lille båd, bliver det begyndelsen til en række eksistentielle overvejelser for Hunt, men ligesom de meget forskellige venner er han nærved groet fast i det lille miljø.

  Fuld af indsigt
  Den hjertelige historie er fuld af indsigt, humor og enkel skønhed. Det er de små ting, der trækkes frem og bliver fokuspunkter for en langsom men nødvendig udvikling for især Hunt. Det er et beundringsværdigt ægte og troværdigt filmprodukt, der har sin egen ’personlighed’, hvilket er en direkte følge af stærke præstationer i de aparte men let gennemskueligt frustrerede skæbner.

  Hjertelighed og indsigt
  "Diggers" er hjertelighed, indsigt og raffineret enkel skønhed, komprimeret til halvanden times mindeværdigt filmdrama.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2006, USA, Drama, Komedie, 96 min.

  Dansk titel: Diggers
  Instr: Katherine Dieckmann Prod: Anne Chaisson, Jason Kliot, Ken Marino, Joana Vicente Manus: Ken Marino Foto: Michael McDonough Klip: Sabine Hoffman, Malcolm Jamieson Mus: David Mansfield
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation