Oz [2] (1998)

  Indsatte og ansatte på et maksimalt sikret amerikansk fængsel kæmper for at finde mening med tilværelsen bag mure og tremmer.


  FÆNGSLENDE [2]

  Sammenhængende i serien:
  Oz [1] (1997)
  Oz [2] (1998)
  Oz [3] (1999)
  Oz [4] (2000)
  Oz [5] (2002)
  Oz [6] (2003)

  De ekstreme vilkår for ind- og ansatte på det maksimalt sikrede fængsel Oswald skildres også gennem 2. sæsons otte timer på et meget højt niveau. Det er troværdigt og så relativt tæt op ad den virkelighed, man mener at kunne forestille sig bag fængslets tykke mure.

  Ukrukket
  Seriens høje grad af troværdighed skabes primært ud af et meget indlevende skuespil og en iscenesættelse, der er fuldstændig ukrukket. Det er stadig fængslets egen afgrænsning, den lille komprimerede verden i verden, der mere end noget andet er i fokus.

  Ærlighed
  Hermed er der tid og plads til alle små nuancer i det psykologiske og fysiske pres, som alle indsatte er udsat for hver eneste dag. Volden er en evig trussel, men serien forfalder ikke til en voldens æstetik, også dette aspekt er klogelig holdt på et niveau båret af ren og skær ærlighed frem for en dyrkelse af det afskyvækkende.

  Raffineret rundet
  2. sæson er samtidig den første sæson, hvor fængslets personale for alvor kommer i fokus, hvilket runder seriens skarpe kanter raffineret med fint sandpapir.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Drama, Krimi, Romantik, Fængselsfilm, Homoseksuelt tema, 445 min.

  Dansk titel: Oz [2. sæson] (tvs)
  Instr: Darnell Martin, Nick Gomez, Uli Edel, Bob Balaban, Keith Samples, Kathy Bates, Alan Taylor, Mary Harron, Jean de Segonzac Prod: Tom Fontana, Barry Levinson Manus: Tom Fontana Foto: Jean de Segonzac Klip: Cindy Mollo Mus: Dave Darlington, Steve Rosen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation