Per qualche dollaro in più (1965)

  To dusørjægere slår sig sammen i håbet om at kunne nakke en større bande, der hærger vestens byer på det groveste.


  SPAGHETTI GENIALE

  Sammenhængende film:
  Per un pugno di dollari (1964)
  Per qualche dollaro in più (1965)
  El bueno, el malo y el feo (1966)

   

  Den midterste film i Sergio Leones "Dollar-trilogi" er enkel og virkningsfuld spaghettiwesternmagi, præget af meget højt visuelt niveau og en fænomenalt humoristisk dyrkelse af det sentimentale.
   

  Veje krydses

  To dusørjægeres veje krydses. Men i stedet for at bekæmpe hinanden, beslutter de sig for at arbejde sammen i en storstilet plan for at få skovlen under en gruopvækkende forbryderbande.

  Spaghettiæstetik
  Det er i de karakteristisk lange og detaljerede scener, hvor ultranærbilleder og spektakulære landskaber flettes sammen, at Leones spaghettiæstetik har sine helt store forcer. Leones evne til at trække spændingen ud ved hjælp af nærbilledet, brugen af lyd og ikke mindst Morricones sublime musik, hører til i en helt særlig gren af filmhistorisk elegance.

  Markant lyssætning
  Lyssætningen er en anden hovedrolleindehaver. Indfangelsen af angsten sved og detaljer i protagonisternes hud er nogle få af de kvaliteter, som det markante lysarbejde medfører. Både Clint Eastwood og Lee Van Cleef rammer bulls-eye i deres præsentation af usårlige dusørjægere.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1965, Italien, Spanien, Tyskland, Western, 132 min.

  Dansk titel: Hævn for dollars
  Instr: Sergio Leone Prod: Arturo Gonzalez Manus: Sergio Leone, Fulvio Morsella Foto: Massimo Dallamano Klip: Eugenio Alabiso, Giorgio Serralonga Mus: Ennio Morricone