4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Per qualche dollaro in più
To dusørjægere slår sig sammen i håbet om at kunne nakke en større bande, der hærger vestens byer på det groveste.
SPAGHETTI GENIALE
Den midterste film i Sergio Leones "Dollar-trilogi" er enkel og virkningsfuld spaghettiwesternmagi, præget af meget højt visuelt niveau og en fænomenalt humoristisk dyrkelse af det sentimentale.

To dusørjægeres veje krydses. Men i stedet for at bekæmpe hinanden, beslutter de sig for at arbejde sammen i en storstilet plan for at få skovlen under en gruopvækkende forbryderbande.

Spaghettiæstetik
Det er i de karakteristisk lange og detaljerede scener, hvor ultranærbilleder og spektakulære landskaber flettes sammen, at Leones spaghettiæstetik har sine helt store forcer.

Leones evne til at trække spændingen ud ved hjælp af nærbilledet, brugen af lyd og ikke mindst Morricones sublime musik, hører til i en helt særlig gren af filmhistorisk elegance.

Markant lyssætning
Lyssætningen er en anden hovedrolleindehaver. Indfangelsen af angsten sved og detaljer i protagonisternes hud er nogle få af de kvaliteter, som det markante lysarbejde medfører.

Både Clint Eastwood og Lee Van Cleef rammer bulls-eye i deres præsentation af usårlige dusørjægere.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Per qualche dollaro in più

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
1965, Italien, Western, 132 min
Dansk titel: For a few dollars more
Instr: Sergio Leone Prod: Arturo Gonzalez  Manus: Sergio Leone, Fulvio Morsella  Foto: Massimo Dallamano  Klip: Eugenio Alabiso, Giorgio Serralonga  Mus: Ennio Morricone  
Medvirkende:
Clint Eastwood (Monco)
Lee Van Cleef (Col. Douglas Mortimer)
Gian Maria Volonte (El Indio)
Mario Brega (Nino)
Klaus Kinski (Juan Wild)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.