Fremragende timer (2003)

  En 15-årig dreng reflekterer på en noget ældre mands kontaktannonce og møder ham på et hotel, men en kvinde på gangen er ikke tryg ved situationen.


  FARLIG LEG

  Norsk kriminaldrama i kortformat, drejet om et uskyldigt begær mellem en teenager og en mand i 30’erne.

  Mand møder yngre knægt
  Og kriminaldrama er bestemt også en overdramatisering. Der er mere tale om en fin lille skildring af, hvor galt det kan gå, hvis man ikke passer på - særligt når man som mand skal date en betydeligt yngre knægt.

  Voksende begær
  Og det er netop dramaet i historien: begæret vokser på et tilfældigt hotelværelse, og pludselig står der to norske politimænd, der ikke synes, det er greitt at finde en 15-årig dreng i nøgen leg med en voksen, særligt da den seksuelle lavalder er 16 år i Norge.

  Ærlig beskrivelse
  Mødet mellem dreng og mand er ærligt beskrevet i enkle billeder uden overflødig svøb. Og begæret levendegøres af den fint forenklede nøgenhed. Da først det kommer til "den tunge afsløring", glæder man sig over, at temaet berøres med mere indsigt end egentlig lynchstemning.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2003, Norge, Drama, 17 min.

  Dansk titel: Fremragende timer
  Instr: Jan Dalchow Prod: Ivan Gasparini Manus: Jan Dalchow, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen Foto: Frakn Alvegg Klip: Jan Dalchow Mus: Tom Erik Ingvaldsen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Teddy, Bedste kortfilm