Der letzte Zug (2006)

  Knap 700 jøder stuves sammen i det sidste af nazisternes transporter fra Berlin til Auschwitz. Dette er deres forfærdelige historie.


  DEN VISSE DØD

  Midt i al sin alvor en på alle måder overflødigt vammel film om den allersidste transport med jøder fra Berlin til Auschwitz. Vi kender historien, men det gør den ikke mindre væsentlig eller mindre frygtindgydende. Men i denne film får frygtindgydende desværre en anden langt mere irriterende betydning.

  Overdrivelse fremmer forståelsen?
  For man har ment, at overdrivelse fremmer forståelsen. Det indebærer en ekstremt ussel grad af overspil i nærved samtlige roller udi det stift tegnede stamtræ af stereotyper.

  Kvælende lyd og musik
  Og lyd og musik spiller en kvælende rolle helt ude, hvor overdrevet overdrives, så det driver ned af godsvognenes rå vægge.

  En håndfuld intense scener
  Alligevel lykkes det at vride en håndfuld intense scener ud af dette håbløse scenarie, så man ind imellem kan føle en lillebitte smule autenticitet.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2006, Tyskland, Tjekkiet, Krigsdrama, Børn på film, Tog på film, 123 min.

  Dansk titel: Det sidste tog
  Instr: Dana Vávrová, Joseph Vilsmaier Prod: Artur Brauner Manus: Stephen Glantz Foto: Helmfried Kober, Joseph Vilsmaier Klip: Uli Schön Mus: Christian Heyne
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation