La ville dont le prince est un enfant (1997)

  To drenge på en strengt håndhævet katolsk kostskole har en udvidet flirt med hinanden, men standses og skilles ad af en jaloux præst.


  FORBUDTE KYS

  Fredeligt, næsten isøvnlullende fransk kostskoledrama om to drenge i deres tidligste år som teenagere.
   

  Et uskyldigt forhold

  Mens drengene praktiserer et uskyldigt, men alligevel strengt forbudt "forhold" med skjulte kys i viadukten, sørger en jaloux og angivelig selv småforelsket præst for, at drengene bliver skilt ad.

  Drenges natur
  Christophe Malavoy spiller både hovedrollen og instruerer i en film, der hylder ungdommens og særligt den drengede pubertets flyvske og eksperimenterende natur.

  Lav puls
  Filmen har en puls et stykke under almindelig hvile, og det former i de stærkeste scener en fin og sart intensitet. Men det bliver også problematisk søvndyssende, særligt i kombination med det underligt uforløste og irriterende mudrede manuskript, hvor man efterhånden bliver i tvivl om de mest basale signaler i det klassiske kostskole-setup.

  Nødvendig nerve
  Drengene spiller med stor og følt indlevelse, hvilket tilfører filmen en nødvendig nerve. Men en egentlig seksuel eller sensuel vibration udebliver, og det må vel tænkes at være en del af filmens idé, at netop disse vibrationer brænder igennem.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1997, Frankrig, Psykologisk drama, Coming of Age, Teenagere, Homoseksuelt tema, 91 min.

  Dansk titel: The Fire That Burns (tv)
  Instr: Christophe Malavoy Prod: Dominique Antoine Manus: Didier Decoin Baseret på: skuespil af Henry de Montherplant Foto: Bernard Lutic Klip: Noëlle Boisson