Fakiren fra Bilbao (2004)

  Et tvillingepar flytter med deres alenemor ind i et stort, faldefærdigt slot og opdager generationers hemmeligheder.


  SPRAGLET FAMILIEFILM

  I optempo og med flair for børne- og ungdomspuls serveres denne friske familiefilm med glimt i øjet.

  Forventeligt støjeligt
  Fuld af festlige visuelle effekter og spækket med nærved al tænkelig bimlende lydeffektmageri fremstår "Fakiren fra Bilbao" som det forventeligt støjende inferno, som der også lægges op til.

  Sitrende energi
  Det afføder en dramatisk og lovligt springende filmoplevelse, hvis sitrende energi givet appellerer mest til et ungt publikum blandt lidt større børn.
   

  Farverig alenemor

  Et tvillingepar flytter med deres farverige alenemor ind i et faldefærdigt slot. Det bliver solgt af den lokale ejendomsmægler-bedemand, og husets hemmeligheder afsløres naturligvis ikke i dén forbindelse. De kvikke tvillinger erfarer dog hurtigt, at slottet gemmer på eventyrlige hemmeligheder - og en kostbar diamant - som fordums helte og nutidige spøgelser kappes om at få fingre i.

  Skæve eksistenser
  Filmen lykkes langt over forventning i sine personkarakteristikker af skæve eksistenser. Her er det særligt værd at fremhæve Ole Thestrups ejendomsmægler-bedemand, en præstation der sidder lige i skabet.

  God energi
  Men der er også skævhed og velvilje til det anderledes i mindre roller, hvilket giver en god energi og modvægt til det lovligt fantastiske og effektbaserede plot.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2004, Danmark, Fantasi, Familie, Teenagere, 88 min.

  Dansk titel: Fakiren fra Bilbao
  Instr: Peter Flinth Prod: Mie Andreasen, Tivi Magnusson Manus: Mette Heeno Baseret på: roman af Bjarne Reuter Foto: Eric Kress Klip: Mogens Hagedorn Mus: Søren Hyldgaardm Jeppe Kaas
  Priser
  • RB - Bedste makeup
  • RB - Bedste special effects
  • RB-N - Bedste børnefilm
  • RB-N - Bedste manuskript
  • RB-N - Bedste fotografering
  • RB-N - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste klipning