De rouille et d’os (2012)

    En alenefar til en 5-årig dreng hjælper kærligt en ny-amputeret, deprimeret kvinde videre i tilværelsen.


    TILBAGE TIL LIVET

    Lovligt ekstremistisk, men samtidig betagende livsbekræftende drama om kærlighed og venskab på tværs af mennesketyper og tragedier. Det er en film med rigtig meget på hjerte, og budskabet når ufiltreret ud. En mere afrundet omgang med de helt store omvæltninger og en halv times kortere spilletid havde formet et mesterstykke.
     

    Traumatiserende ulykke

    Stéphanie har netop mødt den spændende tilflytter Alain, da hun havner i en traumatiserende ulykke. Tilbage efter en stor operation bliver det Alain, der med sit helt særlige væsen hjælper hende langsomt tilbage på ret kurs. I filmens stærkeste faser hersker en betingelsesløs skønhed, formet ud af den nære kærlighed og troen på livet. Her går enkelt komponerede billeder og virkelig følt skuespil op i en højere enhed.

    Ude af balance
    Slagsiden opstår i den nævnte ekstremisme – den store ulykkes følger og et uventet dramatisk ’ekstranummer’ mod filmens slutning: Der er ikke rigtig balance i disse skildringer, understreget ikke mindst af en ærgerlig brug af filmmusik.

    Brutal oprigtighed
    Den herskende stemning er dog forførende i sin brutalt oprigtige og ufiltrerede skildring af svingende fornuft og følelse i et flertydigt aparte scenarie. Vidunderligt spil af Marion Cotillard og Matthias Schoenaerts fører selv de mere vaklende scener sikkert i mål: Krævende roller i perfekt balance.



    Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, Frankrig, Drama, Romantik, Børn på film, Skibe på film, 120 min.

    Dansk titel: Smagen af rust og ben
    Instr: Jacques Audiard Prod: Jacques Audiard, Martine Cassinelli, Pascal Caucheteux, Grégoire Sorlat Manus: Jacques Audiard, Thomas Bidegain Foto: Stéphane Fontaine Klip: Juliette Welfling Mus: Alexandre Desplat
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN-N - Palme d'or
    • GG-N - Bedste skuespiller (Cotillard)
    • GG-N - Bedste udenlandske film
    • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film
    • RB-N - Bedste ikke-amerikanske film