12 Feet Deep (2017)

    To søskende spærres inde i en gigantisk svømmehals-pool under et solidt rulletag, og svømmehallen har netop lukket ned for en længere ferie...


    SØSTERKÆRLIGHED PÅ PRØVE

    Det er med at finde den indre hårde svømmehud frem for søstrene Bree og Jonna, da de spærres inde under et solidt fiberglas-rulletag i det store bassin i en svømmehal. Der er lige nøjagtig plads til hovederne mellem vandspejlet og taget, men med udsigt til mange dages nedlukning, begynder det at lugte lidt af en pinefuld død for de to.

     

    Dumsmart utroværdigt

    "12 Feet Deep" er en indendørs vandvariation over et velkendt klaustrofobisk tema. Og tilsat (idiotiske) plotelementer som fx søskendedysfunktionalitet (en kamp på sarkastiske ordvekslinger i "bølgen blå") og en deltidsansat forbryderske, der bliver de tiltagende afkølede, men også sammentømrede søstres mareridt, er filmoplevelsen fyldt med det dumsmart utroværdige. Læg hertil en udtalt udtværende underlægningsmusik.

     

    Træder nogenlunde vande

    Det, der trods alt gør, at filmen kan træde nogenlunde vande, er den grundlæggende kamp/flugt-præmis hyldet i klorhørmende klaustrofobi. Som gestaltere af dette mareridtsmøde er Nora-Jane Noone og Alexandra Park egentlig rimelige, men de belemres med det latterlige lige fra første scene.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2017, USA, Thriller, Gyser, 85 min.

    Dansk titel: 12 Feet Deep
    Instr: Matt Eskandari Prod: John Burd, Mark Myers, Hannah Pillemer Manus: Matt Eskandari, Michael Hultquist Foto: Byron Werner Klip: R.J. Cooper Mus: Todd Haberman
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation