The Disappointments Room (2016)

  Da en skeptisk storbyfamiliemor flytter ind i et udkantshus med mand og barn, viser det sig snart, at loftet gemmer på udvidet repertoire i "spøg og skæmt".


  GYS PÅ LOFTSRUMMET

  Det kniber gevaldigt med at få de gyselige budskaber troværdigt ud i dette fesne "rotter på loftet"-venstrehåndsarbejde. Den ellers ferme instruktør, D.J. Caruso, har ellers skrevet manus sammen med "ingen ringere end" Prison Break (2005-2008)-hovedrolleindehaveren, Wentworth Miller. 

   

  Det skjulte loftsrum

  Kate Beckinsales Dana har det hele: Midaldrende, skægget mand, sød, energisk søn, stor Porsche med firedobbelt udstødning... og nu også en kæmpe villa langt ude i midten af ingenting. Men hendes konstante skepsis over at være flyttet fra storbyen bliver til decideret frygt, da hun finder et skjult loftsrum i villaen.

   

  Isninger under natskjorten

  Snart erfarer hun, at der er tale om et såkaldt "Disappointments Room", et værelse, hvor nogle af husets oprindelige ejere parkerede et uønsket, skamferet barn. Det er dette pigebarn og hendes sadistiske far, der nu begynder at spøge, så det trækker isninger helt ned under Danas natskjorte.

   

  Spooky stemning

  Der opstår en vis spooky stemning, da nævnte rum opdages, og det enorme hus udgør i det hele taget filmens mest troværdige medvirkende. Omvendt må det konstateres, at skuespillerne ikke har ret meget mere end en spinkel rød snor at spille op imod, og det kan godt gå hen og blive lidt småynkeligt. Nydeligt filmet, men med enorme mængder "brun sovs" i form af Brian Tylers evigt insisterende underlægning.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, USA, Thriller, Gyser, Drama, Børn på film, 91 min.

  Dansk titel: The Disappointments Room
  Instr: D.J. Caruso Prod: Ryan Kavanaugh, Geyer Kosinski, Vincent Garcia Newman Manus: Wentworth Miller, D.J. Caruso Foto: Rogier Stoffers Klip: Vince Filippone Mus: Brian Tyler