Sinister (2012)

    En true crime-forfatter flytter ind i et hus med sin kernefamilie. Her finder han en en række smalfilm, der leder ham på sporet af en morder.


    MYSTIK I PARCELHUSET

    Der er potentialt klamsvedte gys på tapetet, da familien Oswalt flytter ind i deres nye parcelhus. Farmand Ellison, der er true crime-succesforfatter, har nemlig udset sig netop dette hus, fordi der her er blevet begået en bestialsk forbrydelse, som han vil efterforske og skrive om.

     

    Dumt disponeret

    Men det var nok dumt disponeret. Især fordi han finder en kasse med super 8-smalfilm på loftet. Da han afspiller dem, begynder hverdagen at blive tiltagende uhyggelig, samtidig med, at Ellison indser, at han måske har fat i en seriemorders uopklarede færden, der begyndte helt tilbage i 1960'erne.

     

    En svingom med hårrejs

    Gysene i "Sinister" fejler bestemt ikke noget, da først der begynder at komme lidt kød på parcelmatriklen. Her er det især de omtalte smalfilm, der byder op til en svingom med hårrejs – ikke mindst i detaljen, hvor en genkommende maskeret skikkelse muligvis er roden til al ondskaben.

     

    En musikunderlægning af de mere klæbrige

    Desværre er hele filmen folieret ultra kropsnært i en musikunderlægning af de mere klæbrige, toppet af et lyddesign helt ude af proportioner. Og det kører faktisk "Sinister" helt i sænk alt for tidligt. Ærgerligt, når potentialet ligger lige for. Pænt spillet af især Ethan Hawke, der dog ikke har det dybeste rollemateriale at spille på.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, USA, Gyser, Thriller, Mystik, Børn på film, Seriemordere, 110 min.

    Dansk titel: Sinister
    Instr: Scott Derrickson Prod: Jason Blum, Brian Kavanaugh-Jones Manus: Scott Derrickson, C. Robert Cargill Foto: Christopher Norr Klip: Frédéric Thoraval Mus: Christopher Young