Creep (2014)

    En fyr med et videokamera reflekterer på en annonce. Han skal dokumentere en dødende mands sidste tid. Men noget er råddent.


    DEN SMILENDE PSYKOPAT

    De fine intentioner om at gribe en uhyggelig subgenre lidt alternativt an vinder desværre ikke rigtig gehør. "Creep" kredser om den yderst smilende fyr, Mark Duplass' Josef, der har hyret den privat videofyr, Aaron, til at dokumentere sin sidste tid, inden en hjernesvulst angivelig tager livet af ham.

     

    En låst situation

    Men noget er særdeles råddent ved denne Josef. Han opfører sig i stigende grad både mærkeligt og frastødende, og helt forståeligt begynder Aaron at trække sig. Men det skal vise sig endog særdeles vanskeligt at slippe væk fra den øde beliggende villa...

     

    Kompakt fortælling

    Store plusser for en kompakt fortælling på blot 77 minutter, og for det nærved totale fravær af underlægningsmusik. Det booster den desværre lidet effektfulde, håndholdte beretning meget.

     

    100 % hjemmevideo-rystet

    Formmæssigt er "Creep" 100 % hjemmevideo-rystet, inklusive primitiv lyd og elendige lysforhold. Det er selvfølgelig meningen, men effekten af det ubearbejdede udebliver næsten helt.

     

    Über-energisk

    Mark Duplass' über-energiske Josef-portræt emmer af lyst til at både forarge og (over)spille, men der når aldrig at komme nok kød på hverken intentioner eller heksekedel, til at spillet bider fra sig. Således er instruktør og anden hovedrollespiller, Patrick Brice, heller ikke i stand til at byde op til ret meget.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, USA, Thriller, Gyser, Seriemordere, Bjerge på film, 77 min.

    Dansk titel: Creep
    Instr: Patrick Brice Prod: Jason Blum, Mark Duplass Manus: Patrick Brice, Mark Duplass Foto: Patrick Brice Klip: Christopher Donlon Mus: Kyle Field, Eric Andrew Kuhn
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation