My Bloody Valentine (2009)

    Det er ti år siden, en mand gik amok i og omkring en mine og slog 22 ihjel. Da Tom vender hjem, er morderen på spil igen.


    PASSABEL NYFORTOLKNING

    Sammenhængende film:

    My Bloody Valentine (1981)

    My Bloody Valentine (2009)

     

    Der er stykke vej til charmen og skævheden i den oprindelige 1981'er-kultfilm, men når nu det skal være, er genindspilningen trods sin mainstream-tilgang og kedelige typegalleri fuld af "manden med gasmasken"-løjer, der bør kunne gøre nogle genrefans møre i knæene.

     

    Ubehandlede traumer

    Tom Hanniger vender hjem til det sted, hvor der ti år forinden skete et brutalt massemord i og omkring byens minedrift. En seriemorder med ubehandlede traumer i bagagen havde åbenbart et større hævnregnskab, han gerne ville have gjort op.

     

    Hakke-gennem-kød-ugerninger

    Men Tom erfarer, at han nu mere end noget andet mistænkes for ugerningerne, og det bliver ikke mindre ubehageligt, da det står klart, at en copycat er i fuld gang med at gentage hakke-gennem-kød-ugerningerne i de mørklagte miner.

     

    Serveredes i 3D

    "My Bloody Valentine"-opdateringen serveredes sågar i 3D, og selv hvis filmen opleves i 2D, er det tydeligt, hvor effekterne ville have "slået benene væk under tilskueren". Kort sagt næppe noget, der har løftet filmoplevelsen over det middelmådige.

     

    Fladt og unuanceret

    Skuespillet er fladt og unuanceret og lyddesignet i den ekstremt overstyrede ende af spektret. Læg hertil oceaner af standard-ikke-iørefaldende underlægningsmusik, og heksekedlen er sikret.

     

    I de snævre minegange...

    Hvor filmen lykkes er i de snævre minegange, hvor lyset kommer og går, og hvor vores alt andet end forstående morder vakler omkring i en heldragt, komplet med gasmaske, hvorigennem den tungt dræberliderlige vejrtrækning varsler død og ødelæggelse.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2009, USA, Gyser, Thriller, Mystik, Seriemordere, 101 min.

    Dansk titel: My Bloody Valentine
    Instr: Patrick Lussier Prod: Jack L. Murray Manus: Todd Farmer, Zane Smith Baseret på: manuskript fra 1981 af John Beaird Foto: Brian Pearson Klip: Cynthia Ludwig, Patrick Lussier Mus: Michael Wandmacher